Welzijn

Weerbaarheidstraining voor jongeren

MFC Heynsdaele organiseert weerbaarheidstraining voor jongeren van 10 tot 18 jaar, midden in de natuur en onder leiding van ervaren trainers.

Gezonde Kost

Wil je graag een gezond(er) potje aanbieden dat in de smaakvalt bij jullie publiek?Schrijf je in voor Gezonde Kost op 23 november!

Applying safe behaviours: preventie en reactie op peer-to-peer geweld

Kinderen en jongeren die opgroeien zonder ouders en in kwetsbare gezinnen krijgen vaker te maken met zoals misbruik, stress, geweld en sociale-en emotionele gedragsproblemen. Als gevolg daarvan worden ze vaker een doelwit of aanstichter van peer-to-peer geweld.

De Koesterdoos

De afgelopen maand stelde Pleegzorg West-Vlaanderen de Koesterdoos voor aan haar begeleidingsteams. De Koesterdoos helpt pleegkinderen de rode draad van hun leven zichtbaar te maken, terug te vinden of vast te houden.

Kind van de rekening?

Anno 2023 stellen we vast dat de overgang van jeugdhulp naar volwassenenhulp nog steeds tekorten vertoont waardoor kwetsbare jongvolwassenen door de mazen van het net vallen. Niet elke minderjarige met een beperking die in een multifunctioneel centrum voor jongeren met gedragsproblemen verblijft, heeft automatisch recht op een persoonsvolgend budget na jeugdhulp, ook al hebben velen er nood aan.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag door minderjarigen

We weten dat heel wat jongeren, waaronder minderjarigen, seksueel grensoverschrijdend gedrag (SGG) stellen

De onderwijs speedboot

Jongeren die het niet goed doen op school, moeten eerst terecht gewezen worden, als ze niet luisteren geschorst en vervolgens zal Welzijn het wel oplossen. Kort door de bocht? Jazeker!

Druk op de eerste lijn: zie jij nog het bos door de bomen?

De voorbije jaren introduceerde de Vlaamse overheid diverse theoretische concepten en visies om de zorg te vermaatschappelijken en te versterken. De hulp-en dienstverlening vanop de 'eerste lijn' is daardoor volop in beweging en dit heeft gevolgen voor de dagdagelijkse praktijk van sociale professionals. Zie jij nog het bos door de bomen?

Opendeurdag Kruispunt

Kruispunt nodigt jou uit voor de opendeurdag op 17 mei 2023. Maar wat doet kruispunt eigenlijk?