Begeleiding

DigiZorg | Met LifeCity en LifeTree naar een geïntegreerde jeugdzorg

Voka en HoGent slaan de handen in elkaar om zorgprofessionals te inspireren over de digitale gesprekstools “LifeCity” en “LifeTree”. Deze digitale tools verbeteren hulpcontinuïteit en overdracht in de jeugdzorg. Op 23 mei vindt een inspiratienamiddag plaats in Steevliet rond de gedeelde verantwoordelijkheid in de begeleiding van kinderen en jongeren over sectoren heen.

De druivelaar

Briek werkt als opvoeder en is in zijn vrije tijd bezig met slampoetry. Deze twee werelden vinden elkaar in deze beklijvende tekst die ons een authentieke opvoedersblik gunt achter de schermen van een organisatie voor bijzondere jeugdzorg.

Gameverslaving: Inzicht en Hulp

De term gameverslaving is niet meer nieuw, en toch roept het bij velen nog heel wat vraagtekens op. Waarom belandt 3 % van jongeren in een gameverslaving? Welk profiel hebben zij? Waar schiet de bestaande hulpverlening nog vaak tekort? En hoe kunnen we dit verbeteren? In dit artikel deelt Matthias Dewilde, ervaringsdeskundige en oprichter van GameChangers, zijn eigen verhaal en inzichten voor hu

Terugblik op de jeugdhulp

Op vraag van Jo-In zit ik achter mijn laptop met een gerichte focus. Iets wat de voorbije maanden grotendeels was weggevallen. Reden: pensioen. De voorbije maanden heb ik grotendeels buitenshuis doorgebracht in een tuin die heel wat zorg kon/kan gebruiken, tussen kleinkinderen en kinderen en met een aantal reedslang geplande reizen. Het bracht rust in het hoofd en beweging

Icoba ontwikkelt de Babbeldoos

Met de Babbeldoos maak je lastig, grensoverschrijdend en agressief gedrag bespreekbaar in jouw organisatie. Je komt tot afspraken om er beter mee om te gaan. Zo geef je een aanzet om beleid te ontwikkelen of bij te sturen.

Weerbaarheidstraining voor jongeren

MFC Heynsdaele organiseert weerbaarheidstraining voor jongeren van 10 tot 18 jaar, midden in de natuur en onder leiding van ervaren trainers.

De Koesterdoos

De afgelopen maand stelde Pleegzorg West-Vlaanderen de Koesterdoos voor aan haar begeleidingsteams. De Koesterdoos helpt pleegkinderen de rode draad van hun leven zichtbaar te maken, terug te vinden of vast te houden.

Opleiding Mediacoach voor professionals die werken met personen met een beperking

Media is niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Hetzelfde geldt voor personen met een beperking en dat brengt voor jou als professional ook uitdagingen met zich mee.

Opendeurdag Kruispunt

Kruispunt nodigt jou uit voor de opendeurdag op 17 mei 2023. Maar wat doet kruispunt eigenlijk?