De stem van jongeren is door de coronacrisis lange tijd niet genoeg gehoord. Daar wil Studio JIJWEET graag verandering in brengen. En welke betere weg dan via muziek en fijne gesprekken? Enkele weken geleden is de oproep vertrokken naar alle jeugdvoorzieningen in Vlaanderen en Brussel om zich kandidaat te stellen om de radioshow in hun voorziening te ‘hosten’. Deze week worden de 5 voorzieningen bekend gemaakt.

Een uur lang radio voor jongeren, door jongeren

Acteur (van jongerenreeksen als wtFOCK en Brak) en rolmodel voor jongeren, Nathan Naenen, zal de show presenteren. Elke week brengt hij ook een nieuwe mystery guest mee die hem vergezelt tijdens dit gezellige, intieme radio-uurtje. En natuurlijk mag de muziek als belangrijke saus niet ontbreken: muzikale duizendpoot Moment Millionaire (je kent hem misschien van Rode Neuzen Dag) zal live de muziek brengen die jongeren graag willen horen.

Tijdens de liveshow die gestreamd wordt via Facebook zal ook virtueel met de begeleiders en jongeren van andere voorzieningen gebeld worden. Uiteraard is er ook genoeg afwisseling met typische radioformats al een quiz, een TikTok-challenge en terugkerende rubrieken. Een fijne waardering en erkenning voor jongeren en een welgekomen afleiding. Tijdens de hele show wordt ook continu aandacht geschonken aan de privacy van de jongeren.

Waarom ‘Studio JIJWEET’?

Bruno Vanobbergen, algemeen directeur Opgroeien:

“Vanuit Opgroeien vinden we de stem van kinderen en jongeren heel belangrijk. Zeker ook die van jongeren die in een jeugdhulpvoorziening wonen en leven. Door naar hen te luisteren leren we over wat goed gaat en wat beter kan. Zo kunnen we verder werk maken van een kind- en jongerenvriendelijke jeugdhulp.”​​​​​​​

​​​​​​​

Niels Heselmans, woordvoerder Jeugdhulp:

“Het kloppend hart van jeugdhulp, dat zijn onze jongeren. Meer dan ooit proberen we vanuit het agentschap de connectie te leggen met hun leefwereld en met hun verhalen aan de slag te gaan. Zeker na een heftig coronajaar hebben leefgroepen de nood om opnieuw wat te kunnen ademen, uit te kijken naar een nieuw avontuur.

Studio JijWEET kan helpen om wat extra licht en lucht te brengen. Ik vind het geweldig dat we hier, samen met alle straffe jeugdhulporganisaties, onze schouders kunnen onderzetten. Met Studio JijWEET gaan we jongeren iets geven dat ze écht kunnen koesteren ... Luister en kijk dus zeker mee!”

Wat kan jij doen om Studio JijWEET mee te promoten?

Like nu de Facebook- en Instagrampagina van Studio JijWEET en volg de laatste updates en uiteraard ook de liveshows mee op de voet.

Sofie De Beule I Opgroeien