Iedereen heeft het recht om gezond op te groeien

Maar voor kinderen en jongeren die in jeugdhulp verblijven is dat soms minder evident. Een lange zomer doorbrengen in een jeugdhulporganisatie kan voor de gasten een uitdaging zijn. De vaste structuur valt weg, er duiken vaker nieuwe gezichten op en de verveling slaat soms toe. Heb je als begeleider hulp nodig bij snack-attacks, lome ledematen of duivelse dorst van je gasten? Onze website Op een gezonde zomer schiet te hulp. Je vindt er inspiratie op maat van jeugdhulporganisaties die begeleiding en verblijf voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen aanbieden. Met als prioriteit: hun gezondheid.

Getest én goedgekeurd

Ga met je gasten aan de slag. Wat denk je van een blokje hond als match tussen beweging en de liefde voor dieren? Avond/tuurwandelingen die kleine en grote gasten écht aanspreken? Nominaties tot Proefkampioen en Lekkerbek? Viking Runs die nazinderen in spier en hart? Gerechten op gezond leven, waarmee kinderen en jongeren hun ziel op een bord serveren? Laat je inspireren door deze lokaal afgetoetste en uitgeteste zomeractiviteiten.

Een gezonde zomer maakt nog geen gezonde gast, maar het kan er wel een deel van zijn. Voor meer materiaal kan je terecht op Gezonde Gasten. Deze pagina ondersteunt jeugdhulporganisaties om met hun gasten en contextfiguren een samenhangend gezondheidsbeleid uit te bouwen.

Keep us posted, gast!

Is de zomer in jouw jeugdhulporganisatie (bijna) zorgeloos verlopen, met gezonde gelukkige gasten als resultaat? Of zat er hier en daar toch een haar in de boter / een wesp in de zelfgemaakte limonade? Wij zijn razend benieuwd naar jullie ervaringen!

Elke jeugdhulporganisatie die een mail stuurt naar Tine.Vangroenweghe@gezondleven.be, krijgt begin juli een pakket toffe postkaarten opgestuurd om ons te laten weten wat de zomer schafte.

NB: We hebben onze webpagina’s aangepast zodat deze nog duidelijker en gebruiksvriendelijker zijn, neem zeker een kijkje!

Tine Vangroenweghe I Gezond Leven