Workshop effect van jeugdhulp

De workshop is geïnspireerd op een positief beproefde Nederlandse workshop van Tom Van Yperen en verwijst ook naar enkele concrete Nederlandse jeugdhulporganisaties en het parcours dat zij met het thema effect reeds hebben afgelegd.

Concepten die aan bod komen in de workshop zijn onder meer: visie, de lerende organisatie, de deming cycle, de pijlers, werkzame elementen, outcome, indicatoren en transformationeel leiderschap. De concepten worden uitgebreid van voorbeelden voorzien en er worden doorheen de workshop oefeningen aangeboden waarmee je ook meteen in de praktijk aan de slag kan gaan.

Om het effect van de workshop zo groot mogelijk te maken sluit je per organisatie best met 4 personen aan waarvan enkele staf- en enkele praktijkwerkers, zo wordt het samen lerend doen wat werkt optimaal gerealiseerd en kan de verworven kennis ook maximaal terug meegenomen worden naar de organisatie ter implementatie. Deze workshop omvat inbegrepen ook een gratis terugkommoment op een later tijdstip ter evaluatie van de werkzaamheid, de ontdekte werkzame elementen en de nodige verdere ondersteuningsvragen bij de deelnemers.

Sprekers: Benjamien Calsyn (Jo-In), Tine Minjauw (Oranjehuis)

Locatie: online via ZOOM

Prijs: de workshop kost € 50 PP voor leden en € 100 PP voor niet leden.

Datum: 28 september van 9u30 tot 12u30 OF 20 oktober van 9u30 tot 12u30. Het terugkommoment wordt onderling afgesproken.

https://www.jo-in.be/vorming/workshop-effect-van-jeugdhulp-dinsdag

https://www.jo-in.be/vorming/workshop-effect-van-jeugdhulp-woensdag

Benjamien Calsyn is verantwoordelijke bij de Vlaamse jeugdhulpkoepel Jo-In en eindredacteur van Agora webzine. Met bijzondere interesse voor het thema effect en kwaliteit is hij al enkele jaren actief trekker met onder meer een community of practice, publicaties, deelname aan diverse overleggroepen en studiedagen. Eind 2019 organiseerde hij voor Jo-In een druk bijgewoonde studiedag omtrent het thema waar visie en vakmanschap centraal stonden.

Tine Minjauw is kwaliteitscoördinator bij Oranjehuis met eveneens een bijzondere interesse en ondernemerschap met betrekking tot het thema effect en kwaliteit binnen jeugdhulp.

Jo-In