Ouders hebben gedeelde dromen en vragen, en vaak ook extra uitdagingen die gepaard gaan met de gezinscontext waarin ze opvoeden. Hoe kunnen wij hen daarbij op de beste manier ondersteunen? Het congres is een moment om na te denken hoe we deze weg samen met ouders kunnen bewandelen.

Het startschot geven we op vrijdag 3 december, waar we een beperkte groep deelnemers live in Brussel ontvangen, en tegelijk een boeiend online aanbod hebben. Na de keynote van Bruno Vanobbergen (directeur Opgroeien), verzamelen we diverse wetenschappers om in het wetenschapscafé te reflecteren over het belevingsonderzoek bij ouders dat EXPOO samen met Charlotte Schrooyen (UGent) opzette. Daarna volgt een namiddag vol inspiratiesessies, werktafels, speeddates, postersessies… zowel live als online.

Op maandag 6 december kijken we tijdens Gluren-bij-de-buren-dag online binnen bij inspirerende praktijken. Dinsdag 7 december starten we met een online werktafel over ondersteuning van moslimgezinnen. In de namiddag krijgen de deelnemers inzichten over geïntegreerde en laagdrempelige basisvoorzieningen in binnen- en buitenland, gebaseerd op het IAS-project. Donderdag 9 december sluiten we de congresweek af met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Reflecties. Roma in België’, gevolgd door een deelsessie over de ondersteuning van Roma en woonwagenbewoners.

Deelnemen aan de congresweek kost €55. Inschrijven vanaf 21 oktober, hou onze website en social media in de gaten, of abonneer je op de EXPOO nieuwsbrief.

https://expoo.be/opgroeien-congres-ouderschap-in-een-wereld-van-verandering