Op dinsdag 27 juni organiseren Mediawijs, VVSG en het Departement Werk en Sociale Economie, samen met tal van partners, de inspiratiedag digitale inclusie in Brussel.

Dat is hét digitale inclusie evenement van het jaar waarin we mensen met elkaar verbinden maar ook inspireren met nieuwe onderzoeksinzichten, publicaties, tools en goede praktijken a.d.h.v. verschillende sessies. We besteden dit jaar extra aandacht aan digitale inclusie en mediawijsheid in de welzijnssector.

Waarom? Wel, de gezondheidscrisis leerde ons dat personen met een beperking, jongeren in de jeugdhulp of ouderen, toch nog niet zo vlot zijn met digitale technologie als we wel dachten. En ook vandaag zien we dat deze groepen achterop hinken. Steeds vaker wordt er naar professionals gekeken om hen hierin te ondersteunen, maar dat is niet altijd een evidentie. Want ook professionals hebben vaak nog vragen en zijn op zoek naar ondersteuning.

Met deze inspiratiedag proberen we die ondersteuning te bieden. Inspirerende sessies worden er afgewisseld met netwerkmomenten en hands-on workshops.

Volgende sessies zijn zeker interessant voor sociale professionals:

• Sessie 2 in de voormiddag: Voorstelling beleidstool digitale inclusie in welzijnsvoorzieningen

• Sessie 2 in de namiddag: Sociale media bij personen die een ontwikkelingsleeftijd hebben die lager ligt dan hun reële leeftijd: hoe ga je daarmee om als begeleider?

• Sessie 4 in de namiddag: Lessen uit Digivaardig in de zorg

• Sessie 5 in de namiddag: Digitale inclusie bij ouderen

• Sessie 7 in de namiddag: Digitale inclusie als nieuwe uitdaging voor welzijnsprofessionals?

Wil jij graag iets bijleren over digitale inclusie en mediawijsheid? Dan is deze studiedag op 27 juni vast iets voor jou.

Het volledige programma kan je vinden op: https://opleidingen.vvsg.be/inspiratiedag-digitale-inclusie

Meer informatie over de inspiratiedag is terug te vinden op: https://www.mediawijs.be/nl/inspiratiedag

Het evenement wordt georganiseerd door Mediawijs, VVSG en het Departement Werk en Sociale Economie i.s.m. SAAMO, Linc vzw, SAM en Digidak.

Mediawijs, VVSG en het Departement Werk en Sociale Economie i.s.m. SAAMO, Linc vzw, SAM en Digidak.