Het Kind – (g)een handleiding gaat over het opvoeden van een kind, wat dit met jou als ouder doet, wat de verantwoordelijkheden zijn die daarbij komen kijken en welke onzekerheden je voelt. Met ontroerende getuigenissen van de auteur over zichzelf als zoekende en dus kwetsbare opvoeder, maar ook met talrijke ervaringen uit zijn tienjarige periode als kinderrechtencommissaris.

Het lijkt alsof elke ouder tegenwoordig expert moet zijn in opvoeden. Terwijl er geen handleiding is om een kind op te voeden. Het kind – (g)een handleiding richt zich tot elke volwassene die ervan overtuigd is dat het opvoeden van kinderen veel meer is dan kinderen spinaziepatatjes leren eten of proberen te vermijden dat ze voortdurend YouTube-filmpjes kijken.

Over de auteur:

Bruno Vanobbergen is doctor in de pedagogische wetenschappen. Hij was tien jaar Vlaams kinderrechtencommissaris en is sedert maart 2019 algemeen directeur van het Agentschap Opgroeien. Hij is daarnaast gastdocent aan de vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek van de Universiteit Gent.

Technische kernmerken:

Titel: Het kind - (g)een handleiding
Formaat: 128x200 – hardcover met stofwikkel
Aantal pagina’s: 152
Prijs: 19,95 euro

Contactgegevens Borgerhoff & Lamberigts

Pers & promo: Kim Van Kerckhoven - M:0495/633111- kim@borgerhoff-lamberigts.be

Het kind - (g)een handleiding

Bruno Vanobbergen
Meer info

Bruno Vanobbergen I Opgroeien