Waargebeurd verhaal

Titi’s waargebeurde verhaal neemt je mee naar een wereld die erger is dan fictie, maar keihard bewijst hoe de werkelijkheid kan lopen. Het beschrijft een proces van jarenlange terreur, waarbij Titi transformeert van een sterke, onafhankelijke vrouw in een bang, onderdanig wezen. Tot ze uiteindelijk de moed vindt om te vertrekken, haar wonden likt, op zoek gaat naar een nieuwe identiteit en haar leven opnieuw vormgeeft.

Als liefde overleven wordt is er voor iedereen die met (niet-)fysiek partnergeweld te maken heeft. Zowel slachtoffers, geweldplegers, omstanders als professionals vinden in dit boek bruikbare informatie om partnergeweld een halt toe te roepen.

Soroptimistprijs

Triene-Mie Le Compte en Anne Groenen schreven samen het boek ‘Als liefde overleven wordt. De vele gezichten van partnergeweld’, dat genomineerd is voor twee prijzen: de Carla Atzema Soroptimistprijs en de Emilie van Waveren Publieksprijs. De eerste prijs wordt toegekend door een jury van journalisten, wetenschappers en beleidsverantwoordelijken. De tweede prijs is een publieksprijs, waarvoor men t.e.m. 6 april kan stemmen.

In het boek doet ervaringsdeskundige Triene-Mie Le Compte haar levensverhaal en ervaring met partnergeweld uit de doeken. Anne Groenen geeft verdere duiding over de dynamieken van partnergeweld en over de aanpak van partnergeweld op politioneel, justitieel en hulpverleningsvlak. Het boek is de vertaalslag van onderzoek naar de praktijk en richt zich op iedereen die met de thematiek geconfronteerd wordt. We schreven dit boek vooral in de hoop zoveel mogelijk mensen te kunnen sensibiliseren en organisaties en professionals te ondersteunen in het optimaliseren van de aanpak.

De nominatie van dit boek is uniek en dit is het enige Belgische boek dat meedingt naar de twee prijzen. We willen dan ook een warme oproep doen om voor dit boek te stemmen. Alvast hartelijk dank!

https://www.soroptimist.nl/wie-zijn-wij/award-soroptimist-prijs/genomineerden-carla-atzema-soroptimistprijs-2022/

Als liefde overleven wordt

Triene-Mie Le Compte, Anne Groenen
https://www.pelckmansuitgevers.be/als-liefde-overleven-wordt.html#gref
Meer info

Triene-Mie Le Compte, Anne Groenen