Rebelleren kan je leren wil alle begeleiders van kinderen en jongeren, in het onderwijs en ook daarbuiten, onmisbare levenscompetenties aanreiken. De samenleving van vandaag heeft nood aan mensen die samenwerken, leiderschap tonenen creatief en innovatief denken. Deep democracy, de internationaal gelauwerde methode voor besluitvorming en conflictresolutie, is de ultieme inspiratiebron voor wie kinderen en jongeren op dit levenspad wil begeleiden.

Na een eerste kennismaking met Deep democracy in Van zondebok naar zebra, gaat Fanny Matheusen in dit boek op zoek naar praktijkgerichte toepassingen van de methode voor de leefwereld van kinderen en jongeren. Ze baseert zich hiervoor onder meer op inzichten uit de kwantumfysica en breinwetenschap. Het resultaat is een praktijkgids vol handige tips en verhalen die je goesting geven om met Deep democracy aan de slag te gaan.

We are not here to fit in, be well balanced, or provide example for others. We are here to be eccentric, different, perhaps strange, perhaps merely to add our small piece, our little clunky, chunky selves, to the great mosaic of being. As the gods intended, we are here to become more and more ourselves.
-Brené Brown

FANNY MATHEUSEN is trainer, coach, spreker en auteur over thema’s als Deep democracy, transitiepedagogie en interculturele competentie. Ze is ook initiatiefneemster en zaakvoerster van het collectief HUMMUS, het expertisecentrumvoor Deep democracy in België.
Fanny heeft een bijzondere passie voor de toepassing van deze methode op de generaties die na ons komen: de kinderen en jongeren van vandaag die de leiders zijn van morgen.
Voor meer info, een interview of een recensie-exemplaar: ellen.peeters@pelckmans.be
Pelckmans uitgevers nv Brasschaatsteenweg 308 - 2920 Kalmthout - T 03 660 27 00 nieuws@pelckmansuitgevers.be - pelckmansuitgevers.be
€ 26,50Paperback - 224 blz.ISBN 978 94 6337 243 5

Rebelleren kan je leren

Fanny Matheusen
Meer info

Fanny Matheusen