Het Vlaams platform Sterk Sociaal Werk wil het sociaal werk in Vlaanderen ondersteunen en versterken om op maatschappelijke uitdagingen een krachtig antwoord te kunnen bieden. Daarom is er een Vlaams actieplan Sterk Sociaal Werk opgemaakt. Dit actieplan omschrijft de uitdagingen waar sociale professionals vandaag de dag mee geconfronteerd worden, maar geeft meteen ook een aanzet tot antwoorden. Meerdere organisaties hebben zich inmiddels geëngageerd om deze verder mee uit te werken en uit te voeren.

We hebben enkele speerpuntacties geselecteerd om aan te pakken, maar ook kleinere acties hebben een volwaardige plek in dit verhaal. In samenwerking met steunpunten, gebruikersverenigingen, docenten, onderzoekers, koepelverenigingen en andere stakeholders, maar bovenal veel praktijkwerkers, gaan we aan de slag. Via regionale platformen in elke provincie worden sociale professionals (over sectorale grenzen heen) met elkaar in contact gebracht. Samen zetten ze acties op om sterk sociaal werk te versterken.

Wil je meer weten over de plannen en ambities van het Vlaams platform en het actieplan Sterk Sociaal Werk? Surf dan naar www.sterksociaalwerk.be.

Wil je op de hoogte blijven van wat er beweegt rond Sterk Sociaal Werk op Vlaams en regionaal niveau? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.

Kristien Verbeken I Beleidsmedewerker Welzijnswerk