Programma 31 mei, van 12 tot 13 uur

  • Maak kennis met de eerste 9 nieuw gescreende apps op onlinehulp-apps.be - Sam Brulez
  • Materiaal voor jongeren nodig in jouw voorziening? Wat kan digital for youth voor jouw organisaties betekenen? - Sanne Dewaele
  • Mijn Burgerprofiel ook voor jongeren. Wat vinden ze er vandaag? Wat brengt de toekomst? – Nele Wynants (onder voorbehoud)
  • Rapport digitale werkruimte: belangrijkste resultaten en volgende stappen – Sandra Beelen
  • Het concrete programma voor de mediacoachopleiding jeugdhulp – Marlies Debrael
  • De ontwikkeling van de beleidstool Digitale Inclusie – Davy Nijs en Tom Seymoens

Schrijf in en ontvang onmiddellijk de deelnamelink in jouw mailbox.

Programma 31 mei, van 13.30 tot 15.30 uur

Kies een van de drie webinars.

  • Webinar “Hey, ik wil ook op TikTok– zoals de rest van mijn klas!”

Hoe omgaan met het recht op internet voor de jongeren binnen de jeugdhulp? Wat met de leeftijdsgrens van 13 jaar op sociale media? Wat als de jongere geen smartphone heeft? Wat met abonnementen? Hoe zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren in de jeugdhulp niet in een sociaal isolement belanden? Mediawijs en Opgroeien gaan samen met jullie in gesprek over de dilemma’s die hiermee gepaard gaan en op zoek naar mogelijke oplossingen voor jongeren om digitaal mee te zijn.

Schrijf in en ontvang onmiddellijk de deelnamelink in jouw mailbox.

  • Webinar “Demo’s van een digitale werkruimte en hoe stap je als jeugdhulporganisatie mee in een proeftuin?”

Hulpverleners en gezinnen werken samen om het traject van een gezin vorm te geven. Om dit proces te ondersteunen, bestaan verschillende digitale tools. Tussen september 2021 en eind februari 2022 liep een onderzoek om na te gaan wat  hulpverleners, jongeren en ouders precies verwachten van zulke tools en welke bestaande tools daar het best een antwoord op bieden. Benieuwd naar de resultaten? Tijdens deze webinar krijg je een korte demo van de meest geschikte tools en hoor je hoe ook jij ermee aan de slag kan om ze uit te proberen.

Schrijf in en ontvang onmiddellijk de deelnamelink in jouw mailbox.

  • Webinar “Blended hulp, wat betekent dat voor jou?”

Maak kennis met het opleidingsaanbod blended hulp en met de lesgevers van SAM vzw en Arteveldehogeschool. Tijdens deze workshop werp je een blik op de verschillende leermodules en maak je kennis met de expertise en ervaring van de lesgevers. Je wisselt ervaringen, vragen en leernoden uit met collega’s uit andere voorzieningen en inspireert ons met jouw broodnodige input bij de voorbereidingen van de leermodules.

Schrijf in en ontvang 2 weken vooraf de deelnamelink in jouw mailbox. Let wel: maximum 50 deelnemers.

Opgroeien